Survey Questions Stamina of BlackBerry Z10’s Strong Start in Canada, U.K.

Iklan

Sholawat nariyah

Nufusrin

“Allohumma sholli shollatan kamilah wa
sallim salaman. Taman ‘ala sayyidina
Muhammadiladzi tanhallu bihil ‘uqodu
wa tanfariju bihil kurobu. Wa tuqdhobihil
hawa iju wa tunna lu bihiro ‘ibu wa
husnul khowatim wa yustaqol ghomawu
biwaj hihil kariim wa ‘ala aalihi
washosbihi fii kulli lamhatin wa hafasim
bi’adadi kulli ma’luu mi laka ya robbal
‘aalamiin”

Artinya :
“Ya Allah Tuhan Kami, limpahkanlah
kesejahteraan dan keselamatan yang
sempurna atas junjungan kami Nabi
Muhammad SAW. Semoga terurai
dengan berkahnya segala macam
buhulan dilepaskan dari segala
kesusahan, ditunaikan segala macam
hajat, tercapai segala keinginan dan
khusnul khotimah, dicurahkan rahmat
dengan berkah pribadinya yang mulia.
Kesejahteraan dan keselamatan yang
sempurnah itu semoga Engkau
limpahkan juga kepada para keluarga
dan sahabatnya setiap kedipan mata dan
hembusan nafas, bahkan sebanyak
pengetahuan Engkau, Ya Tuhan semesta
alam”

Lihat pos aslinya

Dilarang Ganteng: Omar Borkan Al Gala

The Whistle

Sesekalik ngomongin lakik ya boook. Jadi beberapa hari lalu sempet heboh berita pemerintah Arab Saudi mengeluarkan keputusan mendeportasi tiga manusia, setelah membuktikan bahwa tiga orang tersebut dinilai bisa menarik syahwat para perempewi Saudi yang ngeliat mereka ketika hadir di Jenadriyah Heritage dan Festival Budaya di ibukota Riyadh.

Yaulii cyuuun. Dideportasi karena terlalu ganteng.., sungguh terpujilah manusia manusia yang diberi kesempatan bersedekah muka ini.

Mari Suhu perkenalkan dengan  Omar Borkan Al Gala. Kyaaaaaaaaa…., fashion photographer, aktor dan pujangga dari Dubai ini adalah salah satu dari tiga manusia yang dirumorkan dipolisikan itu.

Omar-01

Lihat pos aslinya 18 kata lagi

Adi Bing Slamet VS Eyang Subur

Catatan Si Boim

adi vs eyang

Tanpa bermaksud untuk menghakimi atau memihak salah satu pihak. Menurut gua, Eyang Subur bukan penyebar aliran sesat, dia itu semacam guru spiritual, dan mempunyai gaya sendiri untuk memberi motivasi kepada murid-murid spiritualnya.  Guru spiritual itu semacam panutan, ketika kita kehilangan pedoman hidup, pedoman hidup kita adalah kitab, untuk orang muslim al-qur’an, untuk orang kristen injil, dan kitab-kitab lain untuk agama lain. Sebenarnya banyak guru spritual seperti Eyang Subur, dengan metoda bimbingan yang berbeda-beda pastinya, menurut saya metoda yang dipakai Eyang Subur itu semacam arisan batin, yang mana uangnya dipakai untuk pesta, dimana nanti di dalam pesta tersebut, semua murid-muridnya akan merasakan kebahagiaan dan kepuasan batin, dari situlah akan muncul kenyamanan dari setiap muridnya. Eyang Subur mengutamakan kepuasan dan kebebasan hati murid-muridnya, bukan ketenangan hati, makanya Eyang Subur tidak mewajibkan murid-muridnya untuk ibadah yang bersifat ritualitas, bukan berarti Eyang Subur ngelarang murid-muridnya untuk ibadah. Tapi jika seseorang sudah merasakan kepuasan dan…

Lihat pos aslinya 603 kata lagi

(Gosip) Zain Saidin Tunjuk Belang Di Master Chef 2?

metrowealth pictures

Sebenarnya MiG Online agak tertarik nak tengok rancangan realiti terbaru yang melibatkan selebriti terkenal tanahair iaitu Master Chef nie. Tengok iklan dia agak-agak menarik je, kan? Tapi dek kerana tugas yang tak mengizinkan jadi tak sempat lagi la nak tengok rancangan tersebut. Mungkin berkesempatan hujung minggu nanti MiG Online nak jugak tengok.

Anyway untuk memanaskan badan sebelum menonton tu MiG Online nak share sikit la kenyataan dari Chef Jo mengenai salah seorang peserta Master Chef Selebriti nie iaitu Zain Saidin. Dengarnya Zain nie ada buat perangai kat set MCS tu, hinggakan kata-kata dari juri pun ada saja nak dipotong dan diberikan alasan. MiG Online tak tau kalau ianya adalah salah satu kontroversi yang dilakukan untuk menaikkan rating rancangan tu kat Astro dan ada kemungkinan jugak sebab tagline untuk musim nie iaitu “Bila dapur menjadi panas, watak lain menjadi jelas“. Apapun terpulang kepada penonton jugak untuk menilai, kita sama-sama la…

Lihat pos aslinya 8 kata lagi

Finalis GADIS Sunsilk 1990

WODJO'S BLOG

Sunsilk-012Sunsilk-021

Sunsilk-031

Kemarin baru beres-beres majalah lama lagi, iseng-iseng nemu pengumuman Finalis GADIS Sunsilk 1990.

GADIS Sunsilk merupakan pemilihan model berambut indah yang diadakan oleh majalah GADIS. Kontes ini seperti namanya tentunya disponsori oleh produk shampoo beken itu. Kalau tidak salah kontes ini sudah berlangsung sejak tahun 1970-an. Nama terkenal yang muncul dari kontes ini diantaranya Tetty Liz Indriati, mamanya aktris Marcella Zalianty.

nah tahun 1990 merupakan penyelenggaraan terakhir dari kontes ini, karena setelahnya pemilihan GADIS Sampul menjadi kontes andalan dari majalah GADIS. 20 finalis yang terpilih tahun 1990 ini terpilih dari berbagai kota di Indonesia dan diantaranya sudah mempunyai nama di dunia permodelan. Misalnya Monica Oemardi dan Yola Handayani, keduanya merupakan alumni Cover Girl majalah MODE tahun 1989.

Yang  keluar sebagai juara di tahun 90 ini adalah Silvia, finalis dari Jakarta sebagai GADIS Sunsilk 1990, Asih Chandra sebagai juara 2, Rosalinda  juara 3 dan Monika Oemardi menyabet gelar juara favorit.

Silvia…

Lihat pos aslinya 32 kata lagi

Emma Maembong Dan Zizan Hanya Kawan Rapat?

KotakBerbunyi | Portal Hiburan Tanahair

PENGAKUAN pelawak, pengacara, Zizan Razak bahawa dirinya kini sudah jatuh cinta pada seorang gadis ketika majlis hari jadinya yang ke-29, baru-baru ini, mengundang teka-teki siapakah gerangan wanita bertuah itu.

zizan (1)

Apatah lagi, Zizan mengambil langkah untuk merahsiakan gadis tersebut dengan alasan dia sendiri masih belum meluahkan perasaannya.

Namun, Zizan mengakui gadis tersebut telah menghadiahkan telefon bimbit iPhone 5 sempena ulang tahun kelahirannya itu.

Bagaimanapun, kehadiran artis baru, Emma Maembong pada majlis hari jadinya itu menyebabkan ramai pihak berpendapat Emma adalah permaisuri yang berjaya menakluki hati pelakon Hantu Kapcai itu.

Mengakui Zizan mempunyai ciri-ciri lelaki lelaki idaman iaitu pandai membuat lawak, namun Emma menegaskan hubungan yang terjalin tidak lebih daripada sekadar kawan rapat sahaja.

emma2

“Bagi yang tidak tahu, saya sebenarnya berada di bawah pengurusan syarikat milik Zizan.”

“Rasa lucu pula apabila orang katakan saya sebagai gadis yang berada di hati Zizan kerana sebelum ini nama Kaka yang dikaitkan.”

“Biarpun dia mempunyai ciri-ciri…

Lihat pos aslinya 151 kata lagi