Ketua Polis Daerah Lahad Datu Beri Penjelasan Sebenar

Detik Perubahan

 

 

Oleh HANA MARYAM

BACHOK – Kementerian Penerangan mengadakan siri jelajah penjelasan isu Lahad Datu diteruskan untuk menangkis fitnah dan tohmahan pihak tidak bertanggungjawab selama ini.

Ketua Pengarah Jabatan Penerangan Malaysia, Datuk Ibrahim Abdul Rahman berkata, sebelum ini lebih 1,100 program dilaksanakan di Sabah untuk menerangkan isu tersebut termasuk sembang di warung kecil.

Beliau berkata, Bachok merupakan lokasi pertama dalam siri penjelasan berkenaan isu terbabit bagi Semenanjung Malaysia dan Bachok juga terpilih untuk program forum keselamatan negara tanggungjawab bersama ‘ Peristiwa Lahad Datu Satu Pengajaran’.

“Kita bawakan anak Bachok sendiri iaitu Ketua Polis Daerah Lahad Datu, Superintendan Shamsudin Mat sendiri untuk bercakap mengenai isu sebenar di sana.

“Banyak tohmahan yang dilemparkan pihak tidak bertanggungjawab mengenai hal ini yang mengeruhkan keadaan. Kami juga akan edarkan buku kecil mengenai isu Lahad Datu yang dijangka siap dicetak hari ini (semalam) untuk orang ramai,” katanya ketika sidang media selepas program tersebut yang diadakan…

Lihat pos aslinya 136 kata lagi

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s