Daim Kempen Ku Nan, Yakin BN Dapat Dua Pertiga

Detik Perubahan

20121029_PEO_TENGKU ADNAN TENGKU MANSOR 2_MSY_1PUTRAJAYA –  Kecekapan sesebuah jentera pilihan raya penting bagi memastikan calon bertanding terus mendapat sokongan pengundi berbanding kehadiran besar rakyat pada ceramah politik.

Bekas Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin berkata apabila jentera pilihan raya berjalan dengan cekap serta lancar, ia mampu mengenepikan sebarang unsur sabotaj dalam parti, sekali gus menjamin kejayaan calon yang bertanding.

Menurutnya dalam ceramah pakatan pembangkang, mereka biasanya berusaha membawa ‘orang luar’ dalam jumlah ramai ke majlis itu untuk menggambarkan seolah-olah kempen mereka mendapat sokongan hebat.

Jelas beliau, ada dalam kalangan hadirin ke ceramah pembangkang, hanya disebabkan perasaan ingin tahu atau sekadar ‘suka’ mendengar kritikan yang dilemparkan terhadap kerajaan.

Beliau bercakap demikian kepada pemberita selepas berucap pada majlis kempen calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Parlimen Putrajaya, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor di sini, malam tadi.

Mengenai persekitaran kempen politik semasa, Daim percaya BN mampu memenangi dua pertiga daripada kerusi Parlimen pada pilihan raya ini.

Beliau…

Lihat pos aslinya 119 kata lagi

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s